top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαDimitris Panokostas

Τι είναι ο αισθητικός βελονισμός;

Έγινε ενημέρωση: 10 Οκτ 2020




Ο αισθητικός βελονισμός (Beauty Diamond Series) αποτελεί μια μη επεμβατική μέθοδο, η οποία ελαττώνει τα σημάδια του γήρατος και ενεργοποιεί την ικανότητα ανάπλασης του δέρματος του προσώπου. Με τα χρόνια η επιδερμίδα χάνει τη σφριγηλότητά της, το δέρμα χαλαρώνει και εμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες. Ο αισθητικός βελονισμός είναι μια αποτελεσματική μέθοδος ώστε να απομακρυνθούν οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες του προσώπου. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως με τον αισθητικό βελονισμό δεν υπάρχουν παρενέργειες, όπως στο botox, τις χειρουργικές επεμβάσεις ή το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ.


Πώς δρα ο αισθητικός βελονισμός;


Το δέρμα για να διατηρείται υγιές και φρέσκο πρέπει να οξυγονώνεται και να ενυδατώνεται από μέσα προς τα έξω. Ο αισθητικός βελονισμός με τη χρήση μικρών, λεπτών βελόνων που εισχωρούν στο πρόσωπο, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Όταν αυξάνεται η κυκλοφορία, αυξάνεται και η παραγωγή του κολλαγόνου, που κάνει το δέρμα πιο ελαστικό και βοηθά στο γέμισμα των ρυτίδων. Οι μύες που βρίσκονται κάτω από το δέρμα και έχουν ατονήσει, ανακτούν το φυσιολογικό μυϊκό τους τόνο και εξαφανίζεται η χαλάρωση. Στην ουσία ο αισθητικός βελονισμός προωθεί τη φυσική επουλωτική διαδικασία του οργανισμού και αναζωογονεί την περιοχή του προσώπου με τον επαναπρογραμματισμό της αναγέννησης των δερματικών κυττάρων, επαναφέροντας τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας.


Τι επιτυγχάνει ο αισθητικός βελονισμός;

  • Αυξάνει το κολλαγόνο, βελτιώνοντας έτσι την ελαστικότητα του δέρματος

  • Ομαλοποίηση των ρυτίδων έκφρασης και μείωση των βαθύτερων ρυτίδων

  • Βελτίωση της επιδερμίδας του προσώπου με την αύξηση της τοπικής κυκλοφορίας

  • Καθυστέρηση της γήρανσης του προσώπου

  • Μειώνει τις κηλίδες και τη δυσχρωμία του δέρματος

  • Διατηρεί υπό έλεγχο την ακμή του προσώπου

  • Βελτίωση όψης διπλοσάγονου

  • Μείωση των συνοφρυωμένων ρυτίδων

  • Αναζωογονεί το πρόσωπο

Πόσες θεραπείες χρειάζονται;


Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα (Beauty Diamond Series) περιλαμβάνει δέκα συνεδρίες, δύο φορές την εβδομάδα, για τις πρώτες δύο εβδομάδες και μετά μια κάθε εβδομάδα. Κάθε συνεδρία διαρκεί 40-60΄.


Πότε γίνονται ορατά τα αποτελέσματα;


Έχει άμεσα αποτελέσματα, με μέσο όρο της τρείς έως δώδεκα εβδομάδες από την έναρξη των συνεδρίων και ολοκληρώνονται σε έξι μήνες.


Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;


Μετά την ολοκληρωμένη θεραπεία (Beauty Diamond Series) τα αποτελέσματα του αισθητικού βελονισμού διατηρούνται για ενάμιση έως δυο έτη. Παρ’ όλα αυτά χρειάζονται και οι συνεδρίες συντήρησης, οι οποίες καθορίζονται αναλόγως την ηλικία και την κατάσταση του δέρματος κάθε ατόμου.


Δημήτρης Πανοκώστας

MD, Medical Acupuncture

383 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page